Stop ACTA!

Posted: February 25, 2012 in Activism
Tags: , , , , ,

stop-actaZaigrala mečka i pred našim vratima. U ovom neverovatnom obrtu, nije u prvi mah ni meni bilo potpuno jasno šta se dešava. Dok smo gledali snimke protesta u evropskim gradovima, Piratska partija nas je na društvenim mrežama podsetila da su još pre dve godine upozoravali da se i Srbija sprema da pristupi ACTA-i, a onda se pre par dana u medijima pojavila izjava izvesnog Radivoja Mitrovića, državnog sekretara u Ministarstvu nauke, da je u interesu Srbije da pristupi ACTA sporazumu jer postoji akcioni plan Vlade koji to podržava.

Sad, kad se ceo svet digao na noge u pokušajima da se odbrane građanske slobode, pravo na slobodan protok informacija i pravo na privatnost koje ACTA direktno ugrožava, jedan državni službenik u jednoj Srbiji, objašnjava kako je taj sporazum dobar za njene građane. Čak su i zvaničnici Evropskog parlamenta upozorili na opasnost od usvajanja ovog sporazuma (najviše zbog netransparentnosti u postupku usaglašavanja i usvajanja).

Ja ću svoj lični protest izraziti tako što ću danas u 15h sa porodicom doći na novosadski trg simboličnog naziva i pozivam sve novosađane da mi se pridruže.

Novi Sad, Trg Slobode u 15h, vidimo se.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s